Betalen voor advies: waarom en hoe?

Op 1 januari 2013 verandert de manier waarop adviseurs in ons land worden beloond. Voor een aantal ingewikkelde financiële producten mogen zij voortaan geen geld ('provisie') meer ontvangen van banken en verzekeraars. In plaats daarvan moeten klanten voortaan rechtstreeks betalen voor werkzaamheden van een adviseur. Dat geldt ook voor banken en verzekeringsmaatschappijen die rechtstreeks zaken doen met u als klant.

Wat houdt het 'provisieverbod' in? En wat betekent dit voor u?

Waarom een provisieverbod?
Provisie is de vergoeding die een financieel adviseur ontvangt bij bemiddeling en beheer van een financieel product, zoals een hypotheek of een verzekering. Deze vergoeding ontvangt hij van de bank of verzekeraar bij wie een  product wordt afgesloten. Het bedrag is opgenomen in de prijs van het product. De overheid vindt dit voor een aantal producten ongewenst, omdat het voor u als klant niet helder is waar u voor betaalt.          Financieel advies en een financieel product zijn namelijk twee verschillende zaken. Door het provisieverbod worden advies en product uit elkaar getrokken. Hierdoor wordt duidelijk wat het product kost dat u koopt en wat u betaalt voor advies en bemiddeling.

Wanneer en voor welke producten?

Het provisieverbod gaat op 1 januari 2013 in en geldt voor:
• hypotheken;
• woonlastenverzekeringen;
• overlijdensrisicoverzekeringen;
• arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
• uitvaartverzekeringen;
• beleggingsverzekeringen;
• bankspaarproducten;
• deelnemingen in beleggingsinstellingen;
• levensverzekeringen.

Voor schadeverzekeringen, zoals een auto-, woonhuis- en inboedelverzekering, blijft provisiedus toegestaan. Het provisieverbod geldt bovendien alleen voor nieuwe verzekeringen en niet voor contracten die vóór 1 januari 2013 zijn afgesloten. Voor deze bestaande overeenkomsten mag de provisie na 1 januari 2013 gewoon doorlopen.

Is financieel advies straks niet meer gratis?
Eerst een misverstand wegnemen: advies is nooit gratis geweest. U heeft hiervoor altijd betaald; alleen niet rechtstreeks aan uw adviseur, maar aan de verzekeraar of de bank en wel  via een  in de premie opgenomen provisie. Vanaf 1 januari 2013 is dit voorbij. Bij het sluiten van een van de bovengenoemde producten betaalt u voortaan rechstreeks uw adviseur voor zijn werkzaamheden en hij laat u zien wat de kosten zijn in het product van uw keuze. Van ons krijgt u vooraf van ons een duidelijke offerte, alsmede  een dienstverleningsdocument. Hier staat helder in wat we voor u doen en wat we hiervoor rekenen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Belangrijk om te weten: wij bemiddelen niet in producten en in onze adviezen staat u en u alleen centraal. Wij werken uitsluitend voor U. Welke financiële vraag u ook heeft en wat uw wensen en behoeften ook zijn.


« terug naar het nieuwsoverzicht

Mogen wij meedenken met uw uitdaging?